Ο κατάλογος κινητών τώρα και στο facebook. Κάνοντας like μας βοηθάτε να αντιμετωπίσουμε τις κακόβουλες κλήσεις.
Το περιεχόμενο της σελίδας αυτής είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους συμμετέχουν σε κάποια από τις σελίδες μας στα social media:
Ή σε όσους έχουν εγγραφεί στη φόρμα εγγραφής (ή έχουν αφήσει σχόλιο) στον κατάλογο κινητών:
Σχετικά με εμάς

Σας ενοχλούν εισπρακτικές εταιρείες, τηλεφωνικές πωλήσεις, φαρσέρ;

Στο σύστημά μας (τηλεφωνικός κατάλογος κινητών - tilefonikos katalogos kiniton) μπορείτε να πραγματοποιήσετε εύρεση κινητού τηλεφώνου (αριθμό κινητού) ώστε να βρείτε ποίοι βρίσκονται πίσω από τους ελληνικούς αριθμούς κινητής τηλεφωνίας που σας καλούν, από τα στοιχεία που εσείς μας υποβάλετε.

Βλέποντας τι αναφέρουν άλλοι χρήστες γι αυτούς και συμβάλλοντας με τις δικές σας πληροφορίες, αν γι αυτούς έχει συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός σχολίων (καταγγελίες ή επεξηγήσεις), μπορούμε να οικοδομήσουμε μια βάση δεδομένων των κινητών αριθμών που χρησιμοποιούνται για αθέμιτους σκοπούς.

Παρακαλούμε υποβάλετε αναφορές για τηλεφωνικές πωλήσεις (telemarketing), απατεώνες (phising / scamming), εισπρακτικές εταιρίες, φαρσέρ, κ.α., και ο στόχος μας είναι όταν μαζέψουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό παραπόνων / καταγγελιών για κάποιον αριθμό κινητού, να τον δημοσιεύουμε και να το αναφέρουμε στις αρμόδιες αρχές, όπως τον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τον συνήγορο του πολίτη και όπου αλλού χρειαστεί.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε χωρίς προειδοποίηση οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούμε ότι είναι προσβλητικό, ψευδές, συκοφαντικό, ή άσχετο με το σύστημά μας.

Επίσης, το σύστημά μας φιλοδοξεί να γίνει ο απόλυτος οδηγός κινητών αριθμών στον οποίο θα υπάρχουν όλα τα νούμερα κινητών όλων των ελληνικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας για να μπορείτε να πραγματοποιήσετε εύρεση αριθμού κινητού για οποιοδήποτε νούμερο κινητού τηλεφώνου cosmote, vodafone και wind.

Στο σύστημά μας δεν παρέχετε η δυνατότητα, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, να επιτελέσει μια σειρά από λειτουργίες που αναφέρονται στη συνέχεια, οι οποίες όμως μπορεί να διαφημίζονται σε ειδικό διαφημιστικό χώρο στις σελίδες μας από τρίτους, και πιο συγκεκριμένα λειτουργίες όπως:

  • εντοπισμός κινητού (entopismos kinitou),
  • παρακολούθηση κινητού / κινητών,
  • παρακολούθηση τηλεφώνου / παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων,
  • εντοπισμός θέσης κινητού,
  • εντοπισμός κινητού τηλεφώνου μέσω δορυφόρου,
  • εντοπισμός γεωγραφικής θέσης κινητού,
  • παρακολούθηση συνομιλιών και
  • εντοπισμός κλεμμένου κινητού.
Η σελίδα μας στο facebook!
Ο λογαριασμός μας στο twitter!
Με ενοχλούν με απόκρυψη

Σας κάλεσε κάποιος με απόκρυψη και θέλετε να βρείτε ποιος ήταν; Υπάρχει τρόπος.

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι πολύ δύσκολο που χρειάζεται εξοπλισμό, ιδιαίτερες γνώσεις, πολλά χρήματα ή διασυνδέσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Οι παράξενες ή ενοχλητικές κλήσεις δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχουν από τότε που υπάρχει και το τηλέφωνο. Η δυνατότητα να κάνουμε το νούμερο μας κρυφό (δηλαδή απόρρητο ή αλλιώς «με απόκρυψη») ενώ είναι υπερβολικά χρήσιμη (π.χ. για να αποφύγουμε τους spammers που χρησιμοποιούν την αναγνώριση κλήσεων για πωλήσεις προϊόντων) είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από διάφορους θρασείς για φάρσες, σεξουαλική παρενόχληση, απειλητικά τηλεφωνήματα και άλλες ενοχλητικές κλήσεις.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό έγγραφο για τα δικαιώματα μας στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων)

«Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε την εξουδετέρωση της μη αναγραφής της καλούσας γραμμής για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων»

Αυτή η υπηρεσία παρέχεται και από τους τρεις πάροχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και λειτουργεί με τον εξής τρόπο:

Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί στον αριθμό του κινητού σας, όσοι σας καλούν από απόκρυψη θα ακούσουν πρώτα το μήνυμα:

«Μήνυμα χωρίς χρέωση. Σας ενημερώνουμε ότι ο συνδρομητής που καλείτε ζήτησε να μην ισχύει η απόκρυψη των αριθμών που τον καλούν, με σκοπό τον εντοπισμό κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεχίσετε την κλήση, μετά το χαρακτηριστικό ήχο, ο αριθμός σύνδεσής σας, η ημερομηνία, η ώρα και η διάρκεια της κλήσης θα είναι διαθέσιμα στο συνδρομητή που καλείτε.»

Αν επιλέξουν να διακόψουν την κλήση στο διάστημα που ακούγεται το ηχογραφημένο μήνυμα τότε η κλήση (και βέβαια το νούμερό τους) δεν θα φτάσει ποτέ σε εσάς. Σε αντίθετη περίπτωση, αν αφήσουν την κλήση να ολοκληρωθεί, το νούμερό τους θα φανεί κανονικά στην αναγνώριση κλήσεων στο κινητό σας.

Το σημαντικότερο όμως κατά τη γνώμη μας, σε αυτή τη διαδικασία, είναι ότι από μόνο του το μήνυμα ότι έχετε ενεργοποιήσει μια τέτοια υπηρεσία, μπορεί να αποθαρρύνει αυτόν που πραγματοποιεί κακόβουλες κλήσεις να σταματήσει ολοκληρωτικά να τις κάνει. Δηλαδή ναι μεν δεν θα μάθετε ποτέ ποιο ήταν το νούμερο που σας καλούσε, αλλά θα απαλλαγείτε από την ενόχληση.

Αυτές είναι οι σελίδες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που αναλύουν την υπηρεσία αυτή:

Αναζήτηση στον κατάλογο όλων των κινητών